Ses Yalıtımı

AnasayfaSes Yalıtımı

Uygulanacak yüzeyin durumuna göre İKM yapıştırma yöntemi ile uygulanır.

Yapıştırılacak yüzey düzgün değil ise her türlü fayans yapıştırıcısı ve mantolama sıvası ile,yüzey düzgün ise solvent bazlı yapıştırıcılar ile uygulanır.

İKM levhalarının boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilmesi gerekmektedir.

Malzemenin yapıştırma işlemi bittikten sonra üzerine sıva,sıva filesi ile birlikte alçı sıva ve normal sıva uygulaması rahatlıkla yapılabilir.

Ses yalıtımı yapmak için çivi,dübel ve vida gibi ses köprüsü oluşturacak materyaller kesinlikle kullanılmaz.

Ses Yalıtımı Nerelerde Yapılır ?

Gürültünün yoğun olduğu zararlı etkisi bulunan iş yerleri,hastaneler,okullar ve konutlar gibi yerlerde yapılması tercih edilir.

Tabi sadece böyle yerlerde değil çevreye yaydıkları sesler sonucu rahatsızlık veren malzemelerin olduğu yerlerde kullanılır.

Örneğin ; eğlence yerleri,kalorifer,hidrofor,jeneratör,tekne motorları vb. Sosyal alanlarda da kullanmak mutlaka gereklidir.

Örneğin ; sinema salonları,konser alanları,tiyatro salonları,konferans salonları,ses kayıt stüdyoları vb.İnsanların yaşamını kolaylaştırmak için gerekli olan her yerde kullanmak herkes için önemlidir.

Ses yalıtımı nasıl yapılır?

Yapıyı planlarken ses yalıtımı dikkate alınmalıdır.

Ayrıca yapıların duvar, döşeme, tavan, cam ve doğrama gibi elemanları belirlenirken ses yalıtım özelliği yüksek olan malzemeler ( yalıtım sıvası , yalıtım şapı ) kullanılmalıdır.

Ses yalıtım malzemesi kullanılarak alt ve üst kat seslerinin geçişi ile komşu duvarlardan geçen sesler de engellenir.

İdeal ses yalıtımı, gözenekli yapısıyla kolon – kiriş, taban – tavan gibi yapının her detayını kaplayan , ses yalıtım özelliği olan yalıtım sıvası ve yalıtım şapı uygulamalarıyla gerçekleştirilir.